Rob Gerlings, sponsors: O'Neill, Head, Skull Candy, US Vision eyewear, Wooster

30 maj 11 - 09:47Open Nk waterslide!!

Van het weekend aan een gave slidecontest meegedaan en met het onderdeel stay dry uiteindelijk 2e geworden!!!
Hieronder wat gave filmpjes met crashes en mooie tricks!!

rob - 492 reacties

30 maj 11 - 09:45Slalom skate movies!!

Check hieronder de filmpjes van de finales van de Amsterdamse skateboard slalom wedstrijden 2011.
Ik werd uiteindelijk 3e overall bij de Nederlanders en 6, 7 en 8 bij de internationale wedstrijd!!rob - 355 reacties

03 maj 11 - 23:34The Dutch Open Slalom Skateboard Championships

Dit jaar organaniseren Flavio Badenes en de Dutch Crew alweer voor de vijfde keer de Amsterdam Slalom Series.
Komt allen word weer gaaf!!
Lees meer...

rob - 149 reacties

02 maj 11 - 13:32Nk Snowboarden Laax 2011 Snowfest

Yeah!!!! did it again!! dutch champ!!! Pgs, SBX

Wat een gave week weer zeg!!!! Hieronder een paar filmpjes met een interview, races, impressie, en wat mooie momenten ;-) Het Nk snowboarden of Snowfest is een sneeuw week in Laax Zwitserland. Deze week staat in teken van snowboard wedstrijden waar ik mee doe aan de race onderdelen, Slalom en Reuzeslalom maar ook natuurlijk mijn titel op de Boardercross verdedig.
Helaas ging de Boardercross niet door ivm de sneeuw condities dus houd ik mijn titel weer een jaartje haha ;-) gelukkig ging de Slalom en de Reuzeslalom wel door dit jaar.
En bij de slalom 3e en de reuze slalom 1e!!!! sjibie dus weer Nederlands Kampioen lekker!!

rob - 630 reacties

02 maj 11 - 13:16Nk baan Battle of the slopes!!!

Tweede plaats Nk Baan!!!


Dit stuk is geschreven door Boy Kalkhoven check zijn site boy kalkhoven

Zondag 20 Maart werd de finale gereden om het NK op de buitenbanen van Nederland. Dit is een kampioenschap over 3 wedstrijden, en het werd een spannende finale.
Rob Gerlings en ik begonnen de laatste wedstrijd met een gedeelde eerste plaats (met gelijk aantal punten) en we werden op de voet gevolg door Davy Dekker en Tomas Valk. De kans was dan ook groot dat de winnaar van deze wedstrijd het kampioenschap binnen haalde. Vol aan de bak dus.
De wedstrijd was op de skibaan in Huizen en de start van de kwalificatie was om 14.00. Dat betekende dus lekker in de zon wachten tot je aan de beurt was. Hierbij moest je wel goed opletten dat je niet al te veel inkakt.
Ik was lekker in vorm en zetten de snelste kwalificatietijd neer en ik had het gevoel dat als ik dit vol kon houden het allemaal wel goed moest komen en ik van mijn eigen kracht moest blijven uitgaan, om de wedstrijd en het kampioenschap te winnen. Nu is dat makkelijker gezegd dan gedaan en moest ik me er echt op blijven concentreren.
Aangekomen bij de laatste 4 moest ik het opnemen tegen Davy Dekker, om in de finale om plek 1 en 2 te komen. Even weer jezelf wakker schudden en het vizier richten op de overwinning dat betekent niet twijfelen of denken wat als, maar gewoon volgas gaan. Alle twee de runs gingen top en ik stond in de finale. Maar nu mogen jullie raden tegen wie ik moest racen.............................
Juist!!!!!!!!!!! Rob, hij had namelijk ook al zijn runs gewonnen en stond nu dus ook in de finale om plek 1 en 2. En dit betekende dat diegene die nu won niet alleen de wedstrijd won maar ook het kampioenschap. En ja, daar word je wel een klein beetje gespannen van. En dat had als gevolg dat ik bij de start van de eerst run niet al te scherp weg was en ik Rob vanuit mijn ooghoeken als een speer uit het starthek zag knallen. En ik nu iets minder dan een halve seconde achter liep. Dus nu vol er achter aan en de opgelopen schade bij de start beperken voor de tweede run. En ja , deze gedachte heb je allemaal binnen 0,01 van een sec. Dus ik als een speer er achter aan, en ik moet zeggen dat ik die run dan wel met de start veel verloren had, maar ik kon het met boarden weer goed maken en kwam met maar 0,023 sec achter Rob door de finish.
Dit betekende dat ik dus in de tweede run begon met een achterstand van 0,023 sec. Maar ik was al lang blij dat het geen 0,50 sec. was. Dus ik stond vrij positief aan de start en ik kon niet wachten tot ik weg mocht. Nu was ik dus wel scherp en knalde uit het starthek en alles liep deze run TOP!!!!!!!!! en ik won deze run dan ook met 0,34 sec en daarmee ook het gehele Kampioenschap en mag ik mij zelf weer een jaar lang Nederlands Kampioen van de buitenbanen noemen.
En nu op naar het NK Sneeuw in Zwitserland (Laax) van 2 April tot 9 April waar ik een gooi ga doen om de Titel NK PSL en NK PGS.

rob - 676 reacties

02 maj 11 - 12:50Lenk snowboardcross 2011

Europe SBX 2011

Yes wat een gave wedstrijden weer in Lenk Zwitserland.
Het waren twee wedstrijden waar op de eerste dag het parcour mega snel was waardoor ik over alle obstakels heen vloog.
Tijdens me derde trainingsrun ging het fout lees verder
Lees meer...

rob - 745 reacties

08 marts 11 - 00:41Broklede reis 2011

Tijdens de voorjaarsvakantie ging ik met mijn werk( middelbare school Broklede in Breukelen) mee als snowboard leraar.
Dit was echt een te gekke week die in het teken stond van veel plezier op een naast de piste. Tijdens deze week hebben we teveel leuke dingen gedaan en met een klein gedeelte kan ik jullie laten meegenieten.
Het eerste filmpje is van een lekker poeder afdaling met de ski en snowboard docenten.


Dit filmpje is van de dag dat we naar het funpark zijn geweest met mijn groepje erg gaaf!!! En aan het einde van de dag kon iedereen springen en sliden(kodak momentje ;-)) yiha!!!


Ben bedankt voor het filmen top weer!!!

rob - 705 reacties

07 januar 11 - 17:38Trainingsweek Snowboarden Wagrain Oostenrijk 2010

De Wolfskamer Huizen B-one team leden Dana en Koen

Hieronder een film met daarin beelden van afgelopen snowboard trainingsweek in Wagrain Oostenrijk.
Ik heb aan 2 leden van het B-one snowboard team training gegeven in Slalom, freeriden, funpark en heel veel techniek!!!
Veel lol gehad hieronder de film van deze week veel kijk plezier.
Gr Robby G

rob - 770 reacties

07 januar 11 - 17:30Battle of the Slopes Uden 2010

Plastic Fantastic!!!

0,09 sec.....

Probeer dat maar eens op een stopwatch uit te drukken.

En ?????? Lukt niet h!
Dat is precies de tijd die ik voor lag op me maat Boy Kalkhoven lees voor het hele verhaal op zijn website :-)
Of check mijn filmpje hieronder
Boy http://boykalkhoven.nl/snowboard/News/Artikelen/2010/12/12_0,09_seconden.......html

rob - 705 reacties

29 december 10 - 23:21Dubbele World Cup Snowboardcross Lech Oostenrijk

Let's Go

Omdat ik vorig seizoen bij twee wedstrijden goed had geboard (3e bij de Duitse kampioenschappen en 14e bij de Franse kampioenschappen).
Mocht ik dit winterseizoen weer de World Cup startten. Een enorme eer en gaaf om te doen want je kan dan trainen met de beste snowboarders van de wereld en op het mooiste parcour.
Van mijn werk Het Openbaar Zeister Lyceum waar ik werk als Lo docent kreeg ik de drie dagen vrij (na het een en ander geschoven te hebben want de leerlingen mogen natuurlijk geen lessen missen (nog bedankt collega's)) om mee te doen aan de World Cup Snowboardcross.Nadat ik al mij spullen had gepakt, was het tijd om af te reizen naar Oostenrijk.
Het zou een uurtje of 8 a 9 zijn maar het werden er uiteindelijk 10, gelukkig kon ik gelijk aanschuiven bij het eten.
En gaaf om te zien, Casper, team maatje bij Brunotti, was er om mee te trainen en ervaring op te doen, en Cleve, die dezelfde boardsponsor heeft, was er ook. Leuk om met deze heren te kunnen boarden.
Pffffff de eerste dag van het seizoen op m'n board terwijl alle andere riders al de nodige sneeuw weken en trainingen erop hadden zitten.
Maar je hoort mij niet klagen hoor zeker niet nadat de eerste bochten in de verse poeder zijn gezet ;-) Yiha wat lekker zeg.
De tweede run is de inspectie voor de training dat is zodat je weet waar en wanneer je een sprong of kombocht hebt. Het Parcour is lang 1 minuut 20 en erg gaaf om te boarden dus kan niet wachten totdat de training los gaat.
Na de inspectie kunnen we een anderhalf uur training wat ongeveer gelijk staat aan 5 a 7 runs afhankelijk of je je board nog behandeld en hoeveel rust je houdt tussen je runs.
De eerste run is te gek maar ook pijnlijk want halverwege hielden mijn benen ermee op, heerlijk om weer kapot te gaan op zo'n mooi parcour zeg.
De eerste dag heb ik goed overleeft( want er waren weer een paar goede blessures tijdens de eerste dag) en nog even lekker met Casper gefreeride op me nieuwe NeverSummer boardje erg lekker en wat grappige foto's gemaakt, leuk!
De Fis, de organisatie die alle internationale ski en snowboard wedstrijden organiseert had het weer goed voor elkaar: gaaf gebied, parour en decadent hotel (5 sterren). Helemaal top, lekker eten en luxe kamer goed geregeld dus.

Dag twee was een wedstrijddag. Na een korte training was het tijd voor de kwalificatie, waarbij je twee runs over het parcour krijgt op tijd waarbij de beste 32 riders door gaan naar de finale. De finale zou 's nachts gehouden worden en wel een leuk weetje is dat de lichten en installatie gedaan werden door een Nederlands bedrijf en dat hadden ze goed voor elkaar zoals je op de filmpjes kan zien.
De quali runs gingen lekker helaas gleed ik beide keren uit waardoor ik helemaal geen snelheid meer overhield voor de rest van het parcour jammer want bij de training had ik daar geen last van.
Mijn ranking was daarom ook niet al te best maar om met de beste van de wereld te boarden is sowieso weer erg gaaf.
Ik heb twee seizoenen in de World Cup mee gedraaid en het was erg gaaf om die gasten weer te zien en even een praatje met ze te maken en natuurlijk met ze te boarden.
En dat Palmer naar je toe loopt en zegt: "hey man good to see you're back on the Tour." Altijd lachen ;-).
De nacht finale was echt een feest om te zien maar ook beneden was het een feest. Met een groot lcd scherm konden alle toeschouwers het goed in de gaten houden en de commentator zwengelde het feestje nog een beetje aan.
Cleve en Bell hadden zich geplaatst voor de finale helaas gingen ze beide de eerste ronde eruit. (Je start met z'n vieren en de eerste twee gaan door naar de volgende ronde).

De derde dag was het hetzelfde als de tweede dag alleen werd het geen nacht finale. De finale werdt gelijk na de kwalificaties gehouden.
Ik had mijn bindingen nu beter afgesteld en het boarden ging beter alleen miste ik de macht om te blijven bewegen, niet heel raar aangezien dit m'n eerste dagen in de sneeuw waren.
Zo kon ik niet het hele parcour gas geven waardoor ik een paar seconden te langzaam was om me te kwalificeren voor de finale maar die illusie had ik van te voren ook niet.
Wel om mee te doen en het erg naar me zin te hebben en te genieten van het feit dat je als Nederlander aan de start staat van een World Cup.
Na de kwalificatie snel wat gegeten en m'n spullen gepakt en naar de finale gekeken daarna gelijk weer terug naar Nederland want de volgende dag moest ik weer voor de klas staan.
Het ritje wat zo'n 9 uur zou duren werden er 14. Ik was gebroken niet normaal wat ik onderweg mee had gemaakt eerste 2 uur top droog en geen sneeuw of ijs op de weg prima! Daarna 4 uur aquaplaning door de harde regen zag nog net geen vissen voorbij zwemmen maar het werd pas echt apart in Duitsland. Het werd alleen maar kouder terwijl ik in Oostenrijk weg reed met + 8 werd het onder de nul graden dus de regen werd sneeuw en niet zo'n beetje ook pfff.
Heel Duitsland stond vast met vrachtwagens die overdwars op de snelweg stonden en overal auto's in de berm gelukkig had ik goede winterbanden en veel energie drank ;-).

Super drie dagen gehad bedankt Ozl en sponsoren voor de support.

Greetings Rob Gerlings

rob - 586 reacties

28 november 10 - 22:48Battle of the Slopes Huizen 2010

2e wedstrijd 2e plek!!

Na de 1e plek bij de eerste wedstrijd was het nu de 2e plek.
Er waren veel deelnemers en de tijden lagen erg dicht bij elkaar. Na de kwalificatie lag ik 2e en na de spannende finale races mocht ik tegen Boy Kalkhoven de baan koning en helaas voor mij was hij deze wedstrijd beter. Check ook zijn website B-1team voor zijn verslag en ook de Nssp overzicht lijst

rob - 819 reacties

18 oktober 10 - 01:57B-one snowboard slalom training

Afgelopen zondag was Boy druk bezig met papa zijn (net ze eerste kind gekregen) en nam ik een keer zijn training over van het B-one team. Hier wat gave beelden van de slalom gefilmd met me telefoon.
Nog bedankt voor alle medewerking, tijdwaarneming, ouders etc top!!

veel kijk plezier !!

Gr RG

rob - 399 reacties

17 oktober 10 - 23:25Season Teaser 2010 Snowworld Zoetermeer.

Filmpje door Erwin Heeres

Season Teaser 2010 from Erwin Heeres on Vimeo.
check it out first place !!!! yihaa!!

rob - 646 reacties

11 oktober 10 - 00:00Never Summer Snowboard The Revolver

The future of Snowboarding is there!!!Jawel!!!!
Hoe relaxed zeg afgelopen maandag had RubenPolderman (NeverSummer man Nederland) het hele Never Summer team uitgenodigd voor een shred sessie in Snowworld Zoetermeer. Lees meer...

rob - 324 reacties

10 oktober 10 - 23:30Season Teaser 2010 Snowworld Zoetermeer.

First Place!!!!!


Jawel wat een vette wedstrijd weer zeg in Snowworld stond een mooie parallel slalom klaar om geulen in te boarden!!!
Deze wedstrijd had iets andere format want normaal gaan er bij een parallel 8 of 16 mensen door maar in dit geval gingen de vier snelste door naar de finale wat betekende dat ik gas moest geven in de kwalificatie .
Na twee runs stond ik tweede wat betekende dat ik mocht racen tegen Thomas die lekker aan het boarden was.
In de eerste run gaf ik lekker gas en Thomas ging mee maar maakten een fout waardoor hij eruit vloog. Nu hoefde ik de tweede run alleen maar op safe te boarden om ervoor te zorgen dat ik in de finale kwam en was verrast om tegen Erwin te mogen want vond Davy weer lekker boarden maar moest goed boarden om Erwin voor te blijven.
In de eerste finale run ging het lekker en nam een mooie voorsprong op Erwin die ik in de tweede Finale run behield waardoor ik de eerste Season Teaser op mijn naam mocht schrijven lekker!!!

Super zo een start van het nieuwe winter seizoen!

Check ook even het gave verslag van Erwin op zijn site http://www.frozenlines.com/blog/?p=734

binnenkort ook een filmpje van de finales erg gaaf gefilmd door Martin.

GR RG

rob - 698 reacties

05 september 10 - 22:49Latest Randon skateboard action clips

Slalom skateboarden Dsseldorf 2010, Area51,Leidserijn

Hier een Filmpje van afgelopen tijd met wat evenementen en trainingen.

Veel kijk plezier.

Gr RG

rob - 687 reacties

13 juni 10 - 21:07Just a perfect day!!!

rob - 662 reacties

29 marts 10 - 16:44Yeah 3e plek German National championships snowboardcross

It aint over till its over baby !!!

 

Jawel wat een gaaf weekend was dat zeg!!In Hochäderich in Bregenzwer Wald (Oostenrijk) was er een internationale, Deutsche Meisterschaft in Snowboardcross.En daar ben ik samen met me vriendin heen gereden om te knallen op de boardercross.Na het avondeten van vrijdag was het tijd om een stukje te gaan rijden en na ...

Lees meer...

rob - 390 reacties

15 marts 10 - 15:58Olympische Winterspelen

Jawel, hoe gaaf was afgelopen winterspelen zeg zeker met zoveel deelnemers van Nederland op de sneeuwonderdelen en dan het goud van Nicolien echt top.
Hieronder een paar linkjes van gave races:
http://nos.nl/os2010/video/140145-gouden-race-nicolien-sauerbreij.html Film van Nicolien die haar gouden medaille behaalt.
http://nos.nl/os2010/video/137088-samenvatting-snowboardcross-m.html Samenvatting van de snowboardcross echt mega spectaculair en de vrouwen
Supervet hoe Seth wescot het weer flikt zeg!!!

http://nos.nl/os2010/video/137378-samenvatting-snowboardcross-v.html

rob - 598 reacties

01 februar 10 - 00:11Yeah Voor de 5e keer nederlands kampioen boardercross


Aloha!!!!!!!

Yihaa afgelopen week heb ik mijn titel goed verdedigd en ben ik voor de 5e keer Nederlands Kampioen Boardercross geworden.
Het was echt een supergave week, die lekker liep met veel party's en goed georganiseerde wedstrijden.
Bij de Parallel Slalom ging ik door materiaal pech niet door naar de finale en mocht ik op geleende schoenen (twee maten te klein auw) strijden om de derde plaats in de eerste run miste ik een gate maar in de laatste run liep ik uit en viel me tegenstander (sorry voor de spray Boy ;-) )waardoor ik derde werd mijn eerste succes op het Nk!!!.
Nadat op donderdag de Reuzeslalom geannuleerd werd door teveel wind hebben we lekker poeder gereden in de bossen heerlijk!!
Op Vrijdag was het tijd voor de boardercross en nadat ik me geplaatst had voor de finale ging het gas erop en was het bij elke start raak! als eerste weg en dat volgehouden tot het einde heerlijk!!
Daarna de week afgesloten met een feestje top!!

Filmpjes van het Nk zijn te vinden op dutchsnow.com en binnenkort meer op mijn website.
 
Keep In Touch!!

Gr Robby G
Meer foto's zijn te vinden op www.karinbaptist.nl  en op http://www.fotograferen.net/projects/2010/Snowfest2010/index.html van Rutger Geerling.
Thanks for the Ride and Support: Sjoerd Dijkstra, Mathijs vos, Marc Onwezen, Maarten de WIlde en Dick Boshuis

rob - 229 reacties

22 december 09 - 15:33Tractor snowboarden

Ja hoe gaaf Dick een maat van me heeft een weiland en een tractor en dat in combinatie met veel poeder sneeuw en een schans die Dick met ze shovel in elkaar heeft gezet super gaaf check een paar filmpjes poederrrrrrrrrrrr snowboarden in Nederland Yiha!!!!

rob - 140 reacties

06 december 09 - 23:37Fogs SBX Challenge Uden

Plastic Fantastic 3e plek RG

Ja het was weer een tijd voor plastic fantastic!!!!En dit keer een heuze sbx of te wel een boardercross op plastic.Na een eindje gereden te hebben
Was ik er en zag ik dat ze net aan het opbouwen waren met de sbx. Haha geniaal Casper had allemaal dikke bulten gemaakt en daar over heen plastic heen gelegd en zo waren er obstakels op de baan. Nadat ik me ingeschreven had was het gelijk tijd voor om te beginnen en we gingen gelijk met ze drieën van start.
Ik kon net niet over de obstakels heen springen (hardboots)waardoor het een soort bump jump werd maar door goed te starten en daarna het gaatje dicht te houden stond ik uiteindelijk in de halve finale super lachen. En ik mocht tegen Jorrit broertje van Casper Linders rijden en hij veraste mij door langs me te knallen waar ik dacht de run in me zak te hebben haha geniale actie uiteindelijk 3e geworden door Metten Maas achter me te laten.
Al met al een erg leuk event en zeker voor herhaling vatbaar Casper had er flink werk van gemaakt.

Lees meer voor het filmpje en de rest.

Lees meer...

rob - 455 reacties

14 oktober 09 - 22:28Snowboard Cup 3 oktober 2009


Yiha 2e plek achter de Amerikaan Justin Reiter.

Lees meer...

rob - 825 reacties

30 september 09 - 22:28Amsterdam Slalom school!!!

Wha gaaf event man ik heb meegedaan met de skateboard slalom wedstrijd in Amsterdam sloterpark.
check dit filmpje voor een inpressie

Amsterdam Slalom Series 2009 from Patric Duletzki on Vimeo.


Het event is opgezet door Flavio Badenes de dutch skateboarding crew en met de super gave start ramps van Ernst jan werd het echt een top evenement.
Bart Thanks voor het lenen van je board ging erg lekker!!! Flavio thanks for the trust!!

rob - 427 reacties

30 september 09 - 22:01Bali!!!!!! Zomer

Ja Bali te gek wat een vakantie hier een paar sfeer plaatjes.
En een dag Singapore :-)
Lees meer...

rob - 234 reacties