Soulboarders.com

Wedstrijd data

21 mei 2011 PSL Landgraaf

4 en 5 juni  PSL Terneuzen
Wie zijn we


Wie zijn wij?


Soulboarders is een vereniging voor en door alpine snowboarders en is opgericht om de belangen van deze groep beter te kunnen behartigen. Het bestuur van de vereniging wordt gevormd door actieve wedstrijdsnowboarders en de vereniging heeft tot doel het alpine snowboarden in Nederland te bevorderen.

Voor diegene die het nog niet weet; alpinesnowboarden bestaat uit het snowboarden op hardboots en raceboards waarbij de schoenen vergelijkbaar zijn met skischoenen en de relatief smalle boards een rechte achterkant hebben. Het doel is met maximale grip mooie gecarvede/gesneden bochten te maken of zo snel mogelijk door een slalom te rijden. Een goede poedersessie is trouwens ook voor een alpine snowboarder het ultieme snowboarden, maar omdat er lang niet altijd poedersneeuw is en goede pistes vaak ruim voorhanden zijn leven 'hardbooters', zoals alpine snowboarders vaak genoemd worden, zich daarop uit.

Naast Soulboarders is in Nederland nog een op het alpine snowboarden gerichte groep actief, het Chacaltaya Snowboard Slalomteam. Bij deze groep kan je tegen betaling trainingen volgen. Chacaltaya is een initiatief van Michel Moi-Thuk-Shung (Mike Pong) die dan ook vaak de trainingen geeft. Er is hier een junioren- en seniorenteam waarbij alles aan de orde komt van basistechnieken tot kritische video-analyses.

Soulboarders
De activiteiten van de Soulboarders vereniging bestaan uit een aantal onderdelen:


Vaste trainingen
Elke maandagavond van 20.30 tot 22.00 wordt er getraind op baan 3 van Snowworld Zoetermeer. Er wordt dan een slalom gestoken met de eigen slalompalen en vaak staat er een tijdwaarneming. Een vaste trainer of trainingsindeling is niet aanwezig, maar de boarders helpen elkaar met tips een aanwijzingen en op gezette tijden worden er ook video-opnames gemaakt om direct na de training te bekijken. Dit laatste vaak in combinatie met een op techniek gerichte training die dan door een van de leden wordt georganiseerd.

Clinics
Regelmatig worden er clinics georganiseerd door een bekende trainer in te huren. Zo zijn er diverse clinics geweest met Thedo Remmelink (voormalig World-Cup rijder en deelnemer Olympische Spelen)  en ook komend seizoen zal er weer het nodige geregeld worden. Vaak is hier een kleine extra eigen bijdrage mee gemoeid.

Buitenlandse trips
Naast de vaste trainingen en de clinics worden er ook buitenlandse trips georganiseerd. Dit betreft dan vrijwel altijd de reis naar het NK sneeuw maar ook tripjes naar internationale wedstrijden in de diverse alpenlanden. Dit jaar wordt er waarschijnlijk in samenwerking met Chacaltaya een speciale hardboottrip georganiseerd. Meer informatie hierover zal op het forum op deze site te vinden zijn.

Wedstrijden
Afgelopen jaar zijn er voor het eerst ook wedstrijden georganiseerd door Soulboarders. Deze drukbezette, zeer gezellige en succesvolle wedstrijden vonden plaats op Snowworld Landgraaf en Snowworld Zoetermeer. Ook voor het komende seizoen staat er zoals het er nu naar uitziet weer een serie wedstrijden op de agenda. Meer hierover zul je ter zijner tijd op deze en andere snowboardsites zoals Dutchsnow.nl vinden.

Ledenvoordelen
Het lidmaatschap van Soulboarders bedraagt 100,- per jaar en je kunt dan het hele jaar meedoen met de training. Van deze 100,- worden diverse zaken betaald zoals de kosten voor het steken op Snowworld en de aanschaf/vervanging/reparatie van de diverse materialen (stubbies, tijdwaarneming, boren etc..).

Als je lid bent of wordt van Soulboarders dan zijn er ook diverse voordelen te behalen. Op de eerste plaats betaal je als lid van Soulboarders veel minder voor je skipas van Snowworld. In plaats van 650,- betaal je maar 450,- voor een onbeperkte jaarpas. Daarnaast heb je zelfs nog de mogelijkheid om een pas voor alleen de trainingsavonden te nemen voor slechts 250,- per jaar. Binnenkort zullen er nog andere voordeeltjes aangekondigd worden.

Wil je gewoon een keertje mee trainen zonder dat je lid bent dan kan dat natuurlijk ook. De eerste keer is dit gratis daarna betaal je 10,- per training waarbij je wel zelf voor de toegang moet zorgen. Voor de toeganspas hebben wij wel een speciale regeling van 15,- voor 2 uur vrij snowboarden i.p.v. 17,50 per uur normaal, inclusief training dus een voordeel van 10,- op 2 uur. Meld je hiervoor wel even van te voren aan via het forum.

Andere activiteiten
De meeste soulboarders hebben aanverwante hobbies zoals sandboarden, wakeboarden, skateboarden, inlineskaten, kitesurfen, windsurfen, golfsurfen, mountainbiken, schaatsen, hardlopen. Het forum op deze website wordt door de harde kern en vele vrienden gebruikt voor het uitwisselen van informatie over deze sporten. Voel je vrij om vragen te stellen op het forum.


Lees ook onze disclaimer.ArchievenXML: RSS Feed
XML: Atom Feed

Wie zijn we | Contact | Deze website is gemaakt door Marc Lubbers van GraphicMix